Wiet stekken kopen

Wiet stekken kopen is verboden in Nederland, echter zijn er in het criminele circuit wel aanbieders van die wiet stekjes verkopen. Soms weten mensen bij een growshop waar je wietstekjes kopen kunt, echter zullen ze deze niet zelf verkopen, daar ze dan het risico lopen dat hun winkel gesloten word.

Wiet stekken kopen is altijd een gok

Daar wiet stekken niet legaal verkrijgbaar is, ben je afhankelijk van illegale leveranciers. Je zult begrijpen dat dit niet altijd mensenwiet stekken kopen zullen zijn die het beste met jou voor hebben. Zo komt het vaak voor dat er wiet stekken verkocht worden die ziektes met zich mee brengen. Je kunt hierbij denken aan de plant ziektes of plagen zoals spint en trips.

Het komt ook nog wel eens voor dat er slechte stekken verkocht worden, naast dat ze vol zitten met plant ziektes of plagen. Door de plantjes te snel te verkopen, zullen die wietstekjes nog niet voldoende volgroeid zijn om overgeplaatst te worden. Hierdoor zul je wiet stekken krijgen die maar moeilijk op gang komen of zelfs afsterven. Een ander nadeel kan zijn dat de wiet stekken te lang staan te wachten op hun nieuwe onderkomen. Zo kan het voorkomen dat de stekken verkoper de stekken niet verkocht krijgt en de plantjes lange tijd laat staan in een te lage temperatuur dan goed voor ze is. Hierdoor zullen de wiet stekken een erg harde klap te verduren krijgen waardoor een goede oogst niet haalbaar zal zijn.

Naast dat wiet stekken kopen een slecht idee is vanwege de slechte kwaliteit van de wietplantjes, is het ook nog eens een groot risico. Daar het verboden is om wiet stekjes te kopen of te verkopen, zul je altijd op moeten letten dat justitie geen roet in het eten zal gooien. Al ben je van plan om maar vijf wietstekjes te kopen, toch kun je hierdoor in een groot justitioneel onderzoek betrokken raken. Daar de leveranciers van wietstekjes interessant zijn om te volgen door justitie.

Een goed alternatief in plaats van wietstekjes kopen

Een goed alternatief om toch aan kleine wietplantjes te komen is het legaal kopen van wietzaden. Wietzaden zijn namelijk legaal te koop, zelfs bij diverse webshops die op internet te vinden zijn. Door je wietzaden te bestellen bij een webshop zoals Azarius, ben je er verzekerd van dat je een grote keuze hebt uit diverse wietzaden. Tevens weet je dan zeker dat je wietzaadjes koopt van uitstekende kwaliteit.

Om vanuit wietzaadjes mooie wietplanten te krijgen is erg gemakkelijk, tenminste als je de zaadjes op een goed adres gekocht hebt. Doordat wietzaadjes van goede kwaliteit een grote kiem kracht hebben, is het ontkiemen van deze wietzaadjes erg gemakkelijk. Wil je graag weten hoe je wietzaadjes kunt laten kiemen, kijk dan eens op de pagina wietzaadjes ontkiemen.