gefeminiseerde wietzaadjes

Gefeminiseerde wietzaadjes brengen alleen vrouwelijke wietplanten voort. Dit is erg makkelijk als je wietplanten kweekt voor de wiet toppen, daar vrouwelijke planten grote toppen voortbrengen en mannelijke niet. Tevens kan het makkelijk zijn als je niet goed bent in het onderscheiden van mannelijke en vrouwelijke wietplanten. Daar je bij normale wietzaadjes kans hebt op mannelijke planten, dien je de mannelijke planten te verwijderen.

gefeminiseerde wietzaadjes kopen bij azarius

gefeminiseerde wietzaadjes kopen

Gefeminiseerde wietzaden zijn vaak duurder dan normale wietzaden. Dit komt omdat er eerst veel werk aan vooraf gegaan is om vrouwelijke wietzaadjes te krijgen. Op het moment vallen de prijzen op zich mee als je ze vergelijkt met de prijzen voor normale wietzaadjes van kwaliteit. Daar je met gefeminiseerd wietzaad alleen maar vrouwelijke zaden krijgt, hoef je er geen dubbel aantal te bestellen. Bij normale wietzaadjes dien je dit wel te doen, daar je kans maakt dat de helft mannelijke planten voortbrengt. Je hoeft niet bang te zijn dat er weinig keuze is uit gefeminiseerde wietzaadjes, tegenwoordig zijn er namelijk voor veel soorten wiet zaadjes verkrijgbaar.

gefeminiseerde wietzaadjes zijn makkelijk in gebruik

Doordat je niet op hoeft te letten of er mannelijke wietplanten tussen zitten, is het een stuk makkelijker kweken met gefeminiseerde wietzaden. Zo zijn deze wietzaadjes ook uitermate geschikt voor de beginnende kweker of voor kwekers die niet zeker zijn of ze mannelijke planten kunnen herkennen. Tegenwoordig zijn bijna alle soorten wietzaden van de gerenommeerde merken verkrijgbaar in gefeminiseerde vorm, dit zal dan ook geen struikelblok wezen om voor de vrouwelijke wietzaadjes te kiezen.