Wietzaadjes kopen via het internet

Wietzaadjes zijn het juiste begin voor een geweldige oogst. De beste en grootste oogsten worden nu eenmaal behaald met het kweken vanuit wietzaden. Dit komt doordat de planten die vanuit wietzaden gekweekt worden een heel stuk sterker zijn, dit merk je al als de plantjes nog geen centimeter groot zijn. De kleine wietplantjes die ontstaan zijn vanuit wietzaadjes, zullen erg snel een wortelstelsel aanmaken. Dit is goed te zien als je ze eerst in kleine potjes of blokjes voor groeit. Je zult zien dat binnen enkele dagen de wortels al aan de bodem zijn en de plantjes stevig door groeien.

wietzaadjes

Wietzaadjes sneller dan wietstekken

Men denkt wel eens dat met stekken kweken sneller resultaat geeft, dit is echter onjuist. Natuurlijk heb je met stekken al een echt plantje, maar je zult zien dat een wietplant vanuit zaad snel de stek plant inhaalt. Ben je niet overtuigt van deze bewering? Probeer het dan eens uit naast elkaar! Je zult versteld staan van het resultaat en tevens balen dat je niet veel eerder begonnen ben met het kweken vanuit wietzaadjes.

Naast dat je normaal gesproken al een beter resultaat krijgt met wietzaadjes, kun je er ook voor kiezen om te kweken met autoflower wietzaadjes goedkoopzaden. De planten die voortkomen uit deze speciale wietzaadjes zijn vrouwelijk en gaan automatische in de bloei. Ze zijn dus niet afhankelijk van licht tijden zoals gewone wietplanten. Normaal gesproken zullen planten bij twaalf uur licht en twaalf uur donker pas in de bloei gaan. Met autoflower zaden hoef je hier dus geen rekening mee te houden, je kunt er zelfs voor kiezen om ze achttien uur in het licht te zetten voor een beter resultaat. Een ander groot voordeel van de autoflower zaden, is dat ze wietplanten voortbrengen die al in zes weken oogst klaar zijn. Op deze manier zul je veel tijd en energie besparen.

Kweken vanuit wietzaadjes is makkelijk

Door illegale stekken leveranciers word er weleens gezegd dat het kweken vanuit wietzaden moeilijk is en dat je heel goed moet opletten of er mannelijke planten tussen zitten. Dit was vroeger misschien zo, maar tegenwoordig heb je vrouwelijke wietzaden. Door met vrouwelijke wietzaadjes te kweken, zul je geen last hebben van mannelijke planten, je hoeft dan ook geen geoefend oog te hebben om de mannetjes er tussen uit te halen.

Wietzaadjes kun je legaal kopen

Wat ook mooi is van het kweken vanuit wietzaadjes is dat je ze legaal kunt bestellen via internet. Je mag namelijk zoveel zaden als jewiet zaden wil in je bezit hebben. Dit is met stekken wel anders, wordt je aangehouden met wiet stekken, dan kun je er zeker van zijn dat dit nare gevolgen heeft. Door het kopen van wietzaadjes heb je dus te maken met een legale webwinkel in plaats van een illegale stekken handelaar.

Zelf kiezen welke plant je kweekt met wietzaden

Als je met wietzaden kweekt, kun je zelf kiezen welke planten je gaat kweken zo heb je de keuze uit vele soorten wiet. Ben je met het kweken vanuit stekken afhankelijk van wat de stekken boer heeft, kun je bij wietzaadjes kiezen uit duizenden soorten. Het grote voordeel hiervan is dat je iets anders kunt hebben dan de rest.

Nog een aantal voordelen van het kweken vanuit cannabis zaden

  1. Door met cannabis zaden te kweken weet je dat je altijd de zelfde wietplant kunt kweken. Er zijn veel verschillende planten, die ieder haar speciale verzorging nodig hebben. Door telkens de zelfde wiet planten te kweken, weet je wat een plant doet en weet je bijvoorbeeld precies wanneer deze het beste in de bloei moet,welke voeding het best is en wanneer de plant het beste te oogsten is.
  2. Pas de wietplant aan naar je kweekruimte! Door vanuit wietzaad te kweken, kun je zelf de wietplant van jou keuze kiezen. Let erwietzaadjes dan ook op wat de eigenschappen van een plant zijn, zo kun je er voor zorgen dat je kleine planten kweekt in een kweekruimte met een laag plafond. Heb je genoeg ruimte ter beschikking, dan kun je kiezen voor planten die langer worden, om zo de ruimte optimaal te benutten.
  3. Wiet zaadjes kun je legaal in voorraad hebben. Zo kun je precies bepalen wanneer je nieuwe planten hebt. Met het kopen van stekken moet je maar afwachten of deze op tijd komen. Door wiet zaadjes te kopen, ben je niet afhankelijk van een onbetrouwbare leverancier. Daar wietzaadjes in legale webwinkels te koop zijn en een stekken leverancier altijd de kans heeft om opgepakt te worden.
  4. Stekken kopen zou je om de volgende redenen alleen al niet moeten willen
  5. Met stekken breng je vaak planten ziektes met zich mee zoals spint en trips.
  6. Je weet nooit hoe oud de moederplanten zijn, voor het zelfde geld koop je hoog bejaarde stekken. Je kunt bij je zelf nagaan dat een jong plantje een stuk meer groeipotentie heeft dan een bejaarde.
  7. Je weet niet hoe lang de stekken al in de doos op jou staan te wachten. Het komt vaak genoeg voor dat stekken in de kou worden gezet, daar het verboden is om stekken in de winkel te hebben. De plantjes krijgen hierdoor een zware klap te verduren waardoor je een minder goede oogst zult hebben.
  8. Het is altijd een risico om met stekken over straat te gaan. Ten eerste heb je de mogelijkheid dat je aangehouden wordt. Ten tweede kun je door het vervoer de kleine wietplantjes beschadigen, denk hierbij aan schudden van de doos maar ook lage temperaturen.
  9. Met stekken weet je nooit voor 100% zeker welke soort je hebt en of je de zelfde soort krijgt als dat je gewend bent. Tevens kunnen de prijzen ook nog erg schommelen.
  10. Je kunt nooit zeker weten of je stekken op tijd in je bezit hebt. Er kan altijd schaarste zijn, door stekken die niet goed zijn of dat een stekken leverancier problemen heeft gehad met justitie.

TIP: Gebruik voor het ontkiemen een Propagator. Dit mini broekasje kost nog geen €11,- en zorgt voor een uitstekend klimaat voor het ontkiemen van wietzaadjes.

Wiet zaden kopen

Als het goed is ben je er nu van overtuigt dat het geen slimme zet is om stekken te kopen. Gefeliciteerd, je bent nu al een grote stap dichterbij een top oogst!

amsterdam wietzaadjes


Gerelateerde pagina’s: