Nieuwe regelgeving voor Growshops in Nederland

Voor zo ver bekend, is het vanaf 1 maart 2015 door het Openbaar Ministerie strafbaar gesteld om voorbereidingshandelingen te doen plegen voor hennepteelt,  . De Eerste kamer heeft het wetsvoorstel “ Strafbaarstelling voorbereiding illegale hennepteelt” met een meerderheid in de kamer aangenomen.

Wij zullen voor jou op de pagina growshop online bijhouden waar je voordelig grow spullen kunt blijven kopen.

Geld verdienen met levering van goederen of financiering voor illegale hennepteelt is nu strafbaar op basis van de nieuwe Opiumwet! De nieuwe wet geldt vooral voor growshops, transport en/ of distributie bedrijven, verhuurders van schuren en loodsen, elektriciens die elektrische installaties illegaal aanleggen of handel in van te voren ingerichte kasten die gebruikt gaan worden voor illegale hennepteelt. Gelukkig is het nog niet verboden om informatie te geven en kan opentuinennet.nl gewoon blijven bestaan.

Als bijvoorbeeld een verkoper ernstige reden heeft om te vermoeden dat de klant de spullen gaat gebruiken voor professionele cannabisteelt dan is hij of zij van af nu strafbaar.

Volgens de site van de rijksoverheid wordt gesteld dat bij een hoeveelheid van 5 planten of minder wordt aangenomen dat er geen sprake is van beroepsmatig of bedrijfsmatig handelen. Let op! Dit geldt alleen voor personen ouder als 18 jaar. Dus het thuiskweken van maximaal 5 cannabisplantjes die uit zaad zijn gekomen per huishouden wordt gedoogd.

“Indien er sprake zou zijn van het telen van wiet planten om geldelijk gewin te verkrijgen, dan wordt er ongeacht de hoeveel planten, aangenomen dat er sprake is van beroeps of bedrijfsmatig handelen. Dit houdt in dat zelfs èèn plantje dan strafbaar zou zijn.

Voor meer informatie hierover raden wij je aan om de website van rijksoverheid te bezoeken.

Verkoop dan ook nooit wiet aan derde, houdt de planten dan ook uitsluitend voor persoonlijk gebruik en
kweek de wiet planten thuis altijd uit wietzaadjes.

Bronnen en verdere info:

https://www.voc-nederland.org/2014/11/eerste-kamer-akkoord-met-growshopwet/

https://www.eerstekamer.nl/wetsvoorstel/32842_strafbaarstelling

https://www.vvsadvocaten.nl/softdrugsbeleid/2014/de-growshopwet/