wiet weegschaal

Een wiet weegschaal is voor vele wiet gebruikers en telers een belangrijk instrument. Daar de hoge prijs van wiet, is het handig omwiet wegen precies te weten hoeveel je er van hebt of hoeveel je er van gaat gebruiken. Voor ieder doel zijn er verschillende weegschalen op de markt, echter kun je de wiet weegschalen in drie groepen onderverdelen, zak weegschalen, precisieweegschalen en hoge capaciteit weegschalen.

wiet weegschaal kopen

Zak wiet weegschaal

Een zak weegschaal is het perfecte instrument als je onderweg altijd een weegschaal bij je wilt hebben, je kunt ze zoals de naam al aangeeft makkelijk in je broekzak meenemen. Zak weegschalen zijn in het algemeen aardig nauwkeurig, je kunt bij de meeste namelijk tot 0.1 (1 tiende) gram precies afwegen. Het maximale gewicht wat sommige van deze wiet weegschalen aan kunnen is zo’n 600 gram. Rondlopen met een weegschaal kan soms vragen met zich mee brengen, daarom zijn er ook zak weegschalen die vermomd zijn als een ander product. Zo zijn er weegschalen te koop die er uitzien als een computermuis,een blikje frisdrank en zelfs een luciferdoosje. Door gebruik te maken van zo een zak weegschaal zal niemand weten dat jij met een wiet weegschaal rond loopt.

Precisie wiet weegschaal

Met een precisie weegschaal kun je heel nauwkeurig afwegen, zo kun je met sommige afwegen tot 0.001 gram nauwkeurig. Precisieprecisie wiet weegschaal weegschalen zijn dan ook uitermate handig als je regelmatig wiet koopt in bijvoorbeeld een coffeeshop. Het kan namelijk wel eens voorkomen dat wiet ‘slim’ afgewogen wordt in jouw nadeel, door bijvoorbeeld 0.8 gram wiet te verkopen in plaats van 1 gram. Andere maken het minder bond en doen bijvoorbeeld 0.951 gram wiet in een 1 gram zakje. Door dit te doen maken ze een stuk meer winst, daar ze minder wiet verkopen voor meer geld. Het vervelende is dat klanten er bijna nooit achter komen, daar ze geen nauwkeurige wiet weegschaal hebben. Als jij in het bezit bent van een precisie weegschaal, zul je zien dat je die paar tientjes van de aanschaf erg snel terug heb ‘verdient’.

wiet weegschaal bestellen

hoge capaciteit weegschaal

hennep weegschaal

weegschaal gemaakt van hennep plastic

Wil je meer wegen dan 600 gram, dan kun je beter kiezen voor een hoge capaciteit weegschaal. Deze weegschalen wegen tot zo’n 5 kilo nauwkeurig. Vaak is het zo met deze weegschalen als je een hoger gewicht wilt wegen, de weegschaal minder nauwkeurig wordt. Er zijn echter ook weegschalen die tot 0.1 gram nauwkeurig blijven wegen als weeg je drie kilogram. Echter de meeste hogere capaciteit weegschalen wegen tot zo’n 0.5 – 1 gram nauwkeurig.