Wiet oogsten knippen

Wiet oogsten doe je door de toppen van de wietplant te knippen, al de blaadjes dienen kort geknipt te worden zodat er mooie bladvrije toppen overblijven. Het oogsten van wiet neemt in het algemeen veel tijd in beslag, daar ieder wiet topje geknipt dient te worden, ben je per plant zo maar vijf minuten bezig. Deze vijf minuten per plant, wat neer komt op twaalf planten in een uur is de tijd die men gemiddeld kwijt is zonder het gebruik van een knipmachine.

knipmachine bestellen

Deze winkel geeft een laagsteprijsgarantie. LET OP! OP IS OP!

Wanneer wiet oogsten

Wanneer een wietplant oogsten, is een vraag van veel beginnende wietkwekers. Het is je gelukt om wietplanten te kweken, echter nu breekt het einde van de bloei aan en dien je de wiet op het goede moment te oogsten. Een wietplant oogsten dien je precies op het goede moment te doen, als je te vroeg bent zul je minder gewicht hebben en weinig kwaliteit. Ben je echter te laat met wiet oogsten, dan kan het wel eens zo zijn, dat je gekweekte wiet niets meer waard is. Dit is wanneer de wiet toppen geheel bruin en uitgedroogd zijn.

Wiet oogsten op het juiste moment doe je door te kijken naar de kleur van de bloemen, ook wel wiet toppen genoemd. Op de toppen zitten een soort van ‘haren’, op deze haren zitten weer trichomen. Trichomen zitten vol met THC, een werkzame stof van wiet. De trichomen op de wiet toppen verkleuren als de plant ouder wordt, bij het ontstaan van de top zul je zien dat de haartjes wit zijn. Langzaam zullen de haartjes melkachtig van kleur worden, om daarna half melkachtig met amber kleurige haartjes. Hierna zullen de haartjes op de toppen geheel amber kleurig worden, net voor deze tijd is het tijd om de wiet te oogsten. Als je het wiet oogsten langer uitstelt, zullen de toppen bruin worden. Wanneer wiet oogsten kun je perfect zien op onderstaande afbeeldingen:

wanneer wiet oogsten

wanneer wiet knippen

Wiet knippen

Als je weet of het de juiste tijd is om wiet te oogsten, dan dien je de wietplant te knippen. Het oogsten van wiet wordt ook wel wiet knippen genoemd. Een wietplant knippen kun je op twee verschillende manieren doen, namelijk de handmatige manier en de machinale. Handmatig wiet knippen is goed te doen als je een paar plantjes dient te knippen, moet je meerdere wiet planten knippen, dan is een knipmachine geen overbodige luxe. Of je nu alles met de hand knipt of gebruik maakt van een machine, het is aan te bevelen om een goede schaar te gebruiken tijdens het knippen. Door een goede schaar te gebruiken gaat het knippen niet alleen een stuk sneller, het is ook een stuk prettiger werken.

Handmatig wiet knippen

Handmatig wiet knippen doe je door de planten eerst van hun wortelstelsel te knippen. Dit kun je doen met een tuinschaar of een schaar die speciaal voor het wiet knippen gebruikt wordt. Nu je de wietplant in je hand hebt, kun je de takken afknippen. Nu hou je een aantal takken met toppen en een hoofdtop over. Door de toppen los te knippen van de takken, hou je alleen nog maar toppen over. Nu kun je de toppen ontdoen van bladeren, dit doe je door alle uitstekende bladeren uit de toppen te knippen. Zijn al de toppen bladvrij? Dan ben je klaar met knippen en kun je de wiet drogen.

knipmachine bestellen

Deze winkel geeft een laagsteprijsgarantie. LET OP! OP IS OP!

Wietplant knippen met een knipmachine

Met het gebruik van een wiet knipmachine, ben je een stuk sneller klaar met wiet oogsten. Er zijn verschillende soorten knipmachines op de markt, zo zijn er handmatige en elektroniche knipmachines. Het maakt niet uit welke van de twee soorten je gebruikt, ze zorgen er beide voor dat je niet meer handmatig de blaadjes uit de toppen dient te knippen. Je moet dus nog wel de toppen los van de plant knippen, echter daarna kun je ze in de knipmachine deponeren. Meer informatie over wiet knipmachines.

Wietplanten ophangen voor het knippen

Sommige mensen oogsten wiet op een andere manier om zo meer smaak in de wiet te laten zitten. Dit doen ze door de wietplant te ontdoen van haar wortelstelsel door deze af te knippen. Nadat de wietplant afgeknipt is wordt de plant opgehangen totdat deze uitgedroogd is. Als de wiet droog is worden de eventuele wietbladeren van de plant afgetrokken, om vervolgens de blaadjes van de toppen te trekken. Als de gedroogde toppen blad vrij zijn, kunnen deze afgeknipt worden.