Wiet drogen

Wiet drogen is een erg belangrijk proces bij het kweken van wiet. Men denkt vaak makkelijk over het drogen van de wiet toppen, echter is er een groot verschil in goed gedroogde en minder goed gedroogde wiet. Het verschil zit hem in de kwaliteit van de wiet, door een goed droog proces zul je wiet een stuk beter van geur en smaak zijn. Door op een foutieve manier wiet te drogen kun je er voor zorgen dat er schimmel ontstaat, heb je eenmaal schimmel in je wiet dan kun je de oogst als verloren beschouwen.

droogrek kopen

Droogrek voordelig bestellen? Deze winkel geeft een laagsteprijsgarantie!

De ruimte om wiet te drogen

Wiet drogen kun je het best doen in een ruimte die speciaal voor het drogen van wiet is ingericht. Door deze wiet droog ruimte optimaal in te

wiet snel drogen in een droognet

Klik om te bestellen

 

richten zul je geen last krijgen van schimmels in je wiet en zal je wiet de geur en smaak behouden, tevens zal het THC gehalte goed blijven. Heb je geen ruimte dan kun je ook perfect een kweek tent gebruiken om te drogen.

De perfecte wiet droog ruimte is donker, heeft een luchtvochtigheid van ongeveer 50% met een temperatuur tussen de 15 en 20 graden Celsius. Tevens een koele luchtstroom tussen de toppen zodat de vocht afgevoerd kan worden. Door er voor te zorgen dat de droog ruimte donker is en de temperatuur niet boven de 20 graden Celsius komt, behoud je de kwaliteit van de wiet en het THC gehalte, daar bij licht en warmte de THC vervalt in oxidatieproducten. Hierdoor zal het effect van jouw gekweekte wiet zelfs nadelig kunnen veranderen. Door de luchtvochtigheid laag te houden, zorg je er voor dat schimmel in de wiet voorkomen wordt.

Benodigde producten bij het drogen van wiet

Als je een ruimte hebt die je kunt gebruiken als droog ruimte, kunnen de volgende producten en materialen helpen om je wiet zo optimaal mogelijk te drogen. Al deze materialen zijn met een laagste prijs garantie te koop bij eugrowshop.

Afzuiging

Het vocht moet weg kunnen, door voldoende afzuiging is het mogelijk dat het vocht uit de wiet en de droog ruimte kan verdwijnen. Door de juiste hoeveelheid afzuiging zorg je er dus ook voor dat de luchtvochtigheid op peil blijft. De afzuiging hoeft niet reusachtig te wezen, zorg er voor dat er onderdruk in de ruimte is. Dit kun je controleren door bij een opening van de ruimte een vlam te houden (uit bijvoorbeeld een aansteker). Wordt de vlam naar binnen gezogen dan heb je onderdruk in de ruimte, blijft de vlam recht of zelfs vanaf de ruimte staand, dan dien je voor een sterkere afzuiging te zorgen.

Koolstoffilter

Wiet heeft een sterk penetrante geur, al vind jij de geur van wiet helemaal geweldig, het beste stoor je er andere mensen niet mee. Door een koolstoffilter te plaatsen op de afzuiging, zul je geen last hebben van lucht met een sterke wiet geur. De koolstoffilter filtert namelijk alle nare luchtjes weg.

Zwenkventilator

Een zwenkventilator zorgt er voor dat de lucht verdeeld wordt in de droog ruimte. Op deze manier kan de vocht makkelijk uit de wiet toppen. Een zwenkventilator gebruiken bij wiet drogen zorgt er voor dat schimmelvorming voorkomen wordt. Tevens zal wiet sneller drogen door een beetje wind, kijk maar eens hoe snel wasgoed buiten droogt als er een beetje wind staat. Zet echter de zwenkventilator niet direct op de wiet als je de best mogelijke kwaliteit wilt behouden.

Wiet droogrek of droog net

Voor een paar euro zijn er rekken en netten te koop die speciaal van het wiet drogen zijn gemaakt. Deze droogrekken bestaan uiteen uit plastic

wiet drogen

vervaardigd framewerk. Om het framewerk zit een net waar de wiet toppen op kunnen drogen. Door dit soort droogrekken te gebruiken kan er voldoende lucht om de toppen circuleren zodat er minder snel schimmels kunnen ontstaan bij het wiet drogen. Een ander voordeel bij het gebruiken van droogrekken is dat je een inschatting kunt maken over de hoeveelheid wiet. Door te kijken hoeveel rekken er ongeveer vol liggen met wiet, kun je het gewicht inschatten.

Verwarming

De droog ruimte dient op de juiste temperatuur gehouden te worden om wiet optimaal te drogen. Zorg er echter wel voor dat de kachel niet naast de toppen staat. Door de kachel te dicht bij de toppen te houden zul de wiet te snel drogen en zal de wiet van mindere kwaliteit zijn.

Rustig wiet drogen

In de huidige maatschappij staat tijd gelijk aan geld, echter zul je door langzaam je wiet te drogen een betere wiet krijgen, wat je kunt merken in geur en smaak. Het best zorg je er voor dat de wiet in anderhalve week tot twee weken gelijkmatig droogt. Wiet bevat namelijk zetmeel die tijdens het droogproces omgezet wordt in suikers. Voor dit proces smaakt wiet nog een beetje naar gras, dit proces neemt meer tijd in dan een week, dus door langer gelijkmatig te drogen wordt wiet zoeter. Zorg er echter wel voor dat je de wiet niet te ver uitdroogt, het best behoud je een vettige maar niet natte wiet. Door te kijken of je de takjes van de wiet toppen kunt breken (takjes knakken in plaats van buigen)zie je of de wiet droog genoeg is.

Verschillende manieren wiet drogen

Er zijn verschillende manieren om wiet te drogen, ze werken allemaal echter is de ene net iets makkelijker in bepaalde situaties dan de ander. Het best kun je zelf beslissen wat voor jou de beste oplossing is.

De hele wietplant drogen

Door met het wiet knippen alleen de stelen van de wietplant te knippen kun je de planten ondersteboven ophangen aan een stuk touw of visdraad. Doordat de planten op deze manier drogen kunnen volgens sommige alle suikers uit de steel en bladeren naar de toppen stromen. Deze manier van drogen wordt vaak toegepast als er weinig wiet gedroogd dient te worden. Daar deze manier van drogen erg veel plaats in gebruik neemt.

Alleen de wiet toppen drogen

Deze manier van wiet drogen wordt het meest toegepast als er veel wiet in één keer gedroogd dient te worden. Door bij het wiet knippen al de toppen los te knippen en alle bladeren te verwijderen, kun je de toppen te drogen leggen op speciale rekken. Deze rekken staan zo’n vijftien centimeter uit elkaar wat er voor zorgt dat er geen schimmel of rot ontstaat tijdens het drogen. Zorg er met het knippen voor dat je kleine steeltjes aan de toppen hebt, zo kun je de steeltjes breken om te kijken of de toppen droog genoeg zijn. Heb je de steeltjes erg kort afgeknipt, dan kun je ook de hele top proberen te breken, als je een knak hoort is de wiet droog genoeg.

Wiet snel drogen

Wiet snel drogen kan soms een vereiste zijn, al verliest de wiet haar kwaliteit. Wiet kun je het snelst drogen door deze zo verspreidt mogelijk op een droog net of rek te leggen. Door direct op de wiet een ventilator te richten waar achter een kachel staat, zal de wiet erg snel drogen. Let er echter wel op de wiet zo kwaliteit verliest. Een andere manier om wiet snel te drogen is een droog net boven een radiator (let op brandgevaar!) te hangen, door voldoende zwenkventilatoren te gebruiken zal de wiet erg snel drogen.

droogrek kopen

Droogrek voordelig bestellen? Goedkoper dan bij deze winkel is onmogelijk!

Wiet bewaren

Met wiet bewaren dien je ook met een aantal dingen rekening te houden om de kwaliteit van de wiet te behouden. Zorg er voor dat de wiet

wiet bewaren

wiet bewaren in een grip zak

voldoende gedroogd is, dit doe je door de takjes van de toppen te breken. Hoor je met het breken een ‘knak’ dan zit je goed, zijn de takken nog buigzaam dan dien je langer te drogen.

Is de wiet droog genoeg dan kun je deze in een luchtdichte zak of pot bewaren. Meestal worden hiervoor strijkzakken gebruikt of een wietzakje. Je kunt wiet echter ook goed bewaren in een weckpot of een vaatje die je dicht kan draaien. Zorg er echter voor dat je de wiet op een donkere plaatst bewaard om de kwaliteit te behouden.

PAS OP…Te natte wiet bewaren in een afgesloten zak zorgt voor schimmel en rot!