Vaporizer en wiet

Een vaporizer is een apparaat dat ook wel verdamper genoemd wordt. Een vaporizer wordt gebruikt om plantmateriaal te verdampen. Meestal is het plantmateriaal dat verdampt wordt met een vaporizer tabak of wiet, echter kunnen het ook diverse kruiden zijn. Een vaporizer wordt doorgaans gebruikt als een alternatief voor roken.

vaporizer kopen

Als wiet gerookt wordt in een joint, dan komen er veel schadelijke bijproducten vrij door de verbranding. Wanneer je met een vaporizer wiet verdampt zullen er een stuk minder schadelijke bijproducten vrij komen. Dit komt omdat een vaporizer die wiet verwarmd tot ongeveer honderdtachtig graden, op deze temperatuur komen de werkzame stoffen van wiet en tabak vrij doordat deze smelten en veranderen in damp. Door deze damp te inhaleren net zoals bij het roken, zul je nog een beter effect krijgen dan dat je een joint zou roken. Tevens heb je minder wiet nodig bij het gebruik van een vaporizer, dan dat je het zou roken. Een ander voordeel van het inhaleren van damp in plaats van rook, is dat er in damp geen vaste deeltjes teer zitten en minder ongewenste schadelijke gassen. Doordat een vaporizer minder schadelijk is voor de gebruiker, is het ook een stuk gezonder voor naasten. Zo heb je bij het gebruik van een vaporizer geen last van meeroken, dit is een grote uitkomst voor rokers, daar er vandaag de dag op veel plaatsen een rookverbod heerst.

Een vaporizer gezonder dan roken

Uit diverse wetenschappelijk onderzoeken is gebleken dat het gebruik van een vaporizer een stuk gezonder is vergeleken bij roken. Dit komt doordat er een stuk minder schadelijke stoffen in damp zitten dan rook. Tevens is er uit de onderzoeken gebleken dat het gebruik van waterpijpen en joints met filter dertig procent slechter is dan het roken van een joint zonder filter. Dit komt doordat je bij het gebruik van een waterpijp of een joint met filter meer moet gebruiken om de gewenste THC binnen te krijgen. Het komt er dus op neer dat je het best een vaporizer kunt gebruiken om wiet te nuttigen, daar dit gezonder is en je minder wiet nodig hebt voor het zelfde resultaat.

Doordat het gebruik van een vaporizer een stuk gezonder is dan roken, is het ook een uitkomst voor mensen die medi wiet gebruiken.

vaporizer kopen

Verschillende soorten vaporizers

Uit de onderzoeken naar vaporizers is ook gebleken dat er grote verschillen zijn qua werking van de diverse vaporizers dievolcano vaporizer verkrijgbaar zijn. Zo hebben de goedkopere varianten vuur nodig om te werken, de duurdere precisie vaporizer gebruiken een elektisch verwarmingelement. Tevens is het met bij de duurdere vaporizers vaak mogelijk om de temperatuur te regelen van de damp.
Wil je een vaporizer gebruiken om op een gezondere manier wiet te nuttigen, dan kun je het best voor de duurdere varianten gaan. Het geld wat je uitgeeft aan een vaporizer zul je snel terug verdient hebben als je regelmatig wiet rookt, daar je minder wiet nodig hebt voor het zelfde effect.