hennepolie kopen

Hennepolie is een erg veelzijdig product, dat gebruikt kan worden voor diverse doeleinden. Echter kan hennep olie niet gebruikt hennepolie kopenworden als genotsmiddel, daar er geen stoffen in zitten die het menselijke brein beïnvloeden zoals bij het roken van cannabis. Ver in het verleden wist men al dat hennep gebruikt kan worden voor diverse doeleinden, zo werd het al eeuwen geleden gebruikt in de geneeskunde. Eigenlijk is hennep door de jaren heen een beetje in het vergeethoekje terecht gekomen, daar het kweken van hennep verboden werd. Dit verbod is er gekomen doordat men bepaalde hennep soorten gebruikte als genotsmiddel. Dit is erg jammer daar hennep een prachtig product is. Gelukkig zien tegenwoordig steeds meer mensen in wat de mogelijkheden zijn van hennep, hierdoor is te zien dat er steeds meer hennep producten op de markt komen. Zo wordt hennep steeds vaker gebruikt als bouwmateriaal,textiel en zelfs gezondheidsproducten.

Wist je dat hennepolie een vervanger kan zijn van geraffineerde benzine?

Doordat hennep een snelgroeiende plant is en een veelzijdig product is, zijn er steeds meer agrariërs die hennep telen. Er zijn dan ook steeds meer akkers in Nederland te vinden die vol staan met hennep. Eerder werd dit vooral in Frankrijk gedaan, maar door het veranderen van het klimaat is het ook goed mogelijk voor de Nederlandse agrariërs om hennep te telen.

hennep producten

Hennepolie als geneesmiddel

In China werd er in het verleden al hennep gekweekt vanwege de geneeskracht van hennepolie. Zo gebruikten ze de hennepolie die verkregen werd uit de hennepzaden om ziektes zoals reuma en malaria te bestrijden, naast deze twee ziektes werd hennep ingezet tegen tal van ziektes en kwalen. Hennepolie is zo gezond omdat het essentiële vetzuren in de juiste verhouding bevat, daarnaast kunnen deze zuren niet aangemaakt worden door het menselijke lichaam.

Vetzuren in hennepolie:

Palmitinezuur: 9.0%
Stearinezuur: 1.0%
Oliezuur: 14%
Linolzuur: 58%
Alfa-linoleenzuur: 18%

Tegenwoordig kan hennepolie nog steeds gebruikt worden om zijn helende werking. Zo kan het gebruikt worden bij onder andere de ziekte neurodermitis, atopisch dermatitis, constitioneel eczeem, vette huid met acne, ontstekingen, geirrieerde huid, ruwe en schilferige huid.

Hindoes die voor lange tijd vasten, hebben genoeg aan één hennepzaadje per dag!

Hennepolie gebruiken

Als je hennepolie wilt gebruiken om zijn helende werking dan volstaat het om dagelijks twee theelepels olie te nuttigen. De hennep zaad oliehoeveelheid van twee theelepels hennepolie kun je door bijvoorbeeld vruchtensap doen, maar je kunt het natuurlijk ook toevoegen als saladedressing. Hennepolie kan ook uitwendig gebuikt worden door het op de huid te smeren.

Hennepolie tegen kanker

Door academische onderzoek is men er achter gekomen dat hennepolie kan helpen tegen kanker. De onderzoekers tasten echter in het duister over hoe de antikankerwerking nou precies in zijn werk gaat. Er zijn boeken op de markt waar te lezen is hoe de essentiele vetzuren voor genezing kunnen zorgen bij milde vormen van kanker. Zo beschrijft Brain Peskin in het boek ‘Het verzwegen verhaal van kanker‘ dat hennepolie zelfs ingezet kan worden tegen sterke vormen van kanker.