Haze Wiet

Haze is een Engels woord maar wij spreken het uit als “hees”. Haze kennen we waarschijnlijk wel allemaal of we hebben er van gehoord, dit maakt Haze wel een bekende wietsoort in Nederland. Haze komt oorspronkelijk uit Californië en is een zeer populaire wiet bij medicinale gebruikers. Deze bekende cannabis soort treft je dan ook veel aan in de coffeeshops.

 

 haze wietzaadjes bestellen

Voor de kwekers is Haze een niet al te moeilijke soort om te kweken, wel moet je er aan denken dat het een lange bloeiperiode van ongeveer 12 tot 15 weken heeft, maar daar tegenover staat dat de groei perioden heel kort is. Haze is een zogenaamde Sativa Indica kruising.

haze wiet

Voorbeeld van een Haze plant

Kweekruimte voor haze wietplanten

De nadelen van het kweken van Haze is dat de kweekruimte waar in je de Haze plantjes in wil kweken voldoende hoogte moet hebben omdat Haze nog wel erg lang kunnen worden. Haze kan slecht tegen te hoge watt lampen, zelfs een 600 Watt kan wel eens problemen veroorzaken, dus goed oppassen. De meer ervaren wietkwekers weten wel met dit probleem om te gaan. Als je nog niet zo veel ervaring hebt dan kan je beter met 400 Watt lampen beginnen, deze lampen zijn te koop bij iedere gerenommeerde growshop.

Haze heeft niet zo`n hoge opbrengst percentage qua hoeveelheid/tijd, maar daar staan weer andere voordelen tegenover.

Alleen vrouwelijke zaadjes geven wiet, daarom is het zaak om de juiste zaadjes te kopen. Denk wel om spint, want het is een veel voorkomend probleem bij het kweken van Haze. Natuurlijk alleen gebruik van goede voeding. De luchttoevoer en afvoer is bij Haze erg belangrijk, vooral in de groeifase nemen Haze plantjes veel lucht op.

Leuk om te weten is dat in bijvoorbeeld Jamaica Haze buiten geteeld wordt, in Nederland wordt het door kwekers binnen geteeld. Haze staat in Jamaica bekend als Bob Marley`s favourite.

Natuurlijk als er nadelen zijn dan zijn er ook voordelen te noemen. Haze is een erg sterke wietsoort en de Haze stekjes kunnen na beplanting vrijwel direct onder 12 uur licht en 12 uur donker gezet worden. Haze is veel duurder dan normale wiet, je plant minder Haze planten onder een lamp dan normale wiet planten. Als je bij normale wiet 15 tot 20 planten onder een lamp zet, dan zet je bij Haze maar 4 tot 6 planten onder een wietlamp.

Natuurlijk moet je bij deze “hemel” groeiers, want de plant kan wel 70 tot 120 cm hoog worden een net spannen om omvallen van de planten te voorkomen, worden de planten toch nog te hoog dan kan je ze via het net mooi horizontaal begeleiden.

Dat Haze uit verschillende kruisingen kan bestaan weet je waarschijnlijk al, want alle Haze soorten zijn cannabis sativa. Het effect wat Haze op de mens is voornamelijk geestelijk erg sterk, vele wiet rokers erkennen dit. Je wordt erg stoned en je kan soms aan geheugenverlies lijden.

Er bestaan vele verschillende Haze soorten, onder ander Amnesia Haze, Haze Berry, Silver Haze, Dutch Haze, Master Haze, C13 Haze, Purple Haze, Haze Automatic (Dinafem) en nog veel meer.

Amnesia Haze

De bekendste Hase soort in Nederland is toch wel de Amnesia Hase wat in het Nederlands “geheugenverlies” betekend, het is een beetje zuur en scherp van smaak maar wel erg aangenaam om te roken. Maar pas op, je wordt er wel erg stoned van! Maar eigenlijk geldt dit voor haast elke soort Haze. Het THC gehalte van Haze ligt dan ook hoger. Zie voor meer informatie bij Amnesia Hase

 

Haze Berry

Haze Berry is werkelijk heerlijk om te roken en heef een zoete smaak. Je wordt er goed stoned van maar geef ook nog eens extra energie. Je geniet echt van twee werelden met deze Haze soort. Haze Berry is een kruising tussen de Blueberry en de Sativa dominante Haze variëteit, zeer geliefd in Califonie waar Medicinale wiet is toegestaan. Aangenomen wordt is dat de genetica bestaat uit een Blueberry van DJ Shorts gekruist met uit Nederland afkomstige Super Silver Haze plant.
Haze Berry staat bekend om de betrouwbare, kwalitatieve en goede opbrengst.

 

Gemiddelde hoogte 125 cm
Gemiddelde opbrengst buiten 45 gram per plant
Samenstelling Sativa 80% Indica 20%
Effect Lichamelijk, helder high
Genetica Blueberry x Shining Silver Haze
Bloeitijd binnen 65 dagen
Oogsttijd buiten Eind oktober
Geschikte omgeving Binnenkweek / Buitenkweek
Type Gefeminiseerd
Merk Royal Queen Seeds
Smaak Zoet

Silver Haze

Siver Haze heeft een kruidige geur en een fruitige aroma met een volle smaak.
Deze is gekruist met de Indica soorten Northern Lights en Skunk. De invloeden van de Indica zorgen er voor da de Silver Haze compact van postuur is met zeer volle compacte toppen.

Gemiddelde hoogte 85 cm
Gemiddelde opbrengst binnen 450 g/m2
Samenstelling 90% Sativa, 10% Indica
Effect Sterke cerebrale high + cratieve impuls
Genetica Haze x Skunk x Northern Lights
Bloeitijd binnen 77 dagen
Oogsttijd buiten Eind oktober
Geschikte omgeving Binnenkweek / Buitenkweek
Type Gefeminiseerd
Merk Vision Seeds
Gemiddelde THC 18%

 

 

 

Hieronder een filmpje over de groei van silver haze wiet van greenhouse

Dutch Haze ( Dutch Passion)

Dutch Haze heeft eigenlijk wel een historie, jaren lang heeft Dutch Passion honderden Haze plantjes uit zowel Nederlandse als Amerikaanse genetica gekweekt, op zoek naar deze unieke Haze soort. De doorbraak kwam in 2009 toen ze de unieke Dutch Haze vonden! 9 tot 11 weken heeft de Dutch Haze als bloeitijd. Eigenlijk zouden alle Haze fans deze Dutch Haze moeten gaan proberen. De opbrengst van deze plant is zeker de moeite waard, toppen die enorm van de hars glinsteren. Dutch Haze is goed bestand tegen spint en schimmels. Je hebt er een honderd procent pure Haze rookervaring mee. Bereid je voor op een echte verrassing!

 

Gemiddelde hoogte 100 cm
Samenstelling 10% Indica x 90% Sativa
Bloeitijd binnen 70 dagen
Geschikte omgeving Binnenkweek
Type Gefeminiseerd
Merk Dutch Passion
Gemiddelde THC 13%

Master Haze ( sjaman)

De cannabissoort die zichzelf wel onder controle hebben is ongetwijfeld de Master Haze, een penetrante volle smaak van Master Widow en Himalaya Haze.

Gemiddelde hoogte 135 cm
Gemiddelde opbrengst binnen 550 gram per m2
Effect Intense high, mystiek
Genetica Himalaya Haze x Master Widow
Bloeitijd binnen 77 dagen
Oogsttijd buiten Begin november
Geschikte omgeving Binnenkweek / Buitenkweek
Type Regulier
Merk Sjamaan
Smaak Volle zoete smaak

C13 Haze ( DNA Genetics)

DNA heeft voor deze kruising het Cannalope fenotype “E” gebruikt, van wegen de zware Haze geur. Deze soort rijp in ongeveer 11 weken, het resultaat is dan ook zware Haze met dichte donkere toppen.

Voorbeeld van C13 Haze

Gemiddelde opbrengst binnen 450 gram per m2
Samenstelling 80% Sativa x 20% Indica
Effect Pijnstillend en andere angst gerelateerde symptomen
Genetica Super Cannalope x G13 Haze
Bloeitijd binnen 75 dagen
Geschikte omgeving Binnenkweek / Buitenkweek
Type Regulier
Merk DNA Genetics

Purple Haze

Purple is ook een zeer bekende soort Haze maar een hele krachtige!
Je hebt Purple Haze ( Positronics) en Purple Haze ( White label)
Purple Haze ( Positronics) is een sterke plant met kleine en paarse kleurschakeringen en de toppen hebben paarse tinten met nuances van violet naar amarant.

Purple Haze ( White label) is ook een krachtige cannabis hybride met stijgende Haze high gecombineerd met een grote harsproductie. De Haze heeft tijdens de groei een subtiele geur die veel meer doordringender wordt als de toppen geoogst en gedroogd worden.
Zie meer informatie over deze zaden bij Purple Haze

Haze Automatic (Dinafem)

Haze Automatic ( Dinafem), deze planten zijn van het Roadrunner ras gekruist met een JYD Haze. Het idee er achter was om de karakteristieke smaak van alle automatica goed te veranderen. Het resultaat mag er wezen, een grotere oogst en van beneden tot boven met hars bedekt. Binnen 80 dagen heb je indrukwekkende volle bloemen. Ook is het THC niveau is van Haze Automatic hoger.

Voorbeeld van Haze Automatic ( Dinafem),

3 zaden € 18.00
Gemiddelde hoogte 100 cm
Gemiddelde opbrengst buiten 35 gram per plant
Samenstelling Indica x Sativa x Ruderalis
Genetica Lowerider x Dinafem x JYD Haze
Bloeitijd binnen 75 dagen
Geschikte omgeving Binnenkweek / Buitenkweek
Type Autoflowering
Merk Dinafem

 

Autoflowering haze wat is dat?

Dit zijn wiet zaden die anders zijn als de soort die wij gewent zijn. Een autoflowering (zelfbloeier) gaat namelijk in de bloei als de plant ongeveer drie week oud is. Deze soort plant zal zich dus niets aantrekken van kortere dagen, hij gaat automatisch in de bloei. De ideale resultaten bereik je met 6 uur donder en 18 licht. Bij heel goed kweken kan je wel 60 gram per plant halen, maar dan moet ook alles kloppen, water, lucht, voeding en licht.

Haze wietzaadjes kopen

Deze populaire zaadjes natuurlijk ook te koop. De meeste zaden zijn gefeminiseerd, de planten zijn dan allemaal van het vrouwelijke geslacht.
Wat is gefeminiseerd nu precies? De zaden worden op een bepaalde manier gekweekt zodat ze geen mannelijke chromosomen bevatten. Veel thuis kwekers gebruiken graag gefeminiseerde zaden. Omdat het verwijderen van de planten die mannelijk zijn best wel moeilijk is. Het is dus ook veel goedkoper om gefeminiseerde zaden te kopen daar je namelijk niet meer zaden behoef te planten om later de mannelijke er uit te kunnen halen, je kunt nu precies bepalen hoeveel planten je wilt hebben en het aantal zaden te laten ontkiemen wat jij nodig heb.

Met reguliere cannabiszaden heb je zowel de mannelijke als de vrouwelijke planten. Voordat je naar bloei overschakelt, moeten je bij de planten goed de sekse gecontroleerd te hebben. Pas op, want als je de mannetjes laat staan dan kunnen ze de vrouwtjes bestuiven en dan is alles absoluut onbruikbaar geworden.