Wietlampen

Welke lamp je gebruikt met het kweken van wiet, zal grote invloed hebben op de uiteindelijke opbrengst van de door jouw gekweekte wietplanten. Het is dan ook verstandig om de juiste wietlampen te gebruiken bij het kweken van wiet. Het kopen van een wiet lamp kun je het beste doen bij eugrowshop, deze winkel hanteert namelijk een 100% laagste prijs garantie. Hierdoor ben je er zeker van dat je niet te veel geld betaald voor de aanschaf van kweek benodigdheden.

goedkoopste wietlampen

Wietlampen zijn er in diverse soorten

Naast dat er verschillende soorten wietlampen zijn, zijn er ook nog eens diverse merken die deze wietlampen leveren. Waarvan de duurdere merken vaak de beste lampen leveren, of de lampen het meest ontwikkelen. Het is namelijk een stuk gemakkelijker om iets te kopiëren dan het zelf te ontwikkelen en uit te vinden.

HPS wietlampen

HPS staat voor hoge druk natriumlamp, deze lampen zijn op het moment van schrijven de standaard  voor onder andere het kwekenwietlampen van wiet. Er zijn wel degelijk andere lampen verkrijgbaar om wiet te kweken zoals bijvoorbeeld ledlampen, deze komen echter qua lichtopbrengst niet in de buurt bij de hoge druk natriumlampen. Als men beweerd dat een andere lamp beter geschikt is om wiet te kweken, dan kun je dit op een makkelijke manier nagaan. Door simpelweg te kijken naar wat de glastuinbouw doet qua assimilatie belichting. Voor de glastuinbouw zijn de stroom kosten namelijk één van de grootste kostenposten, daarom zal deze sector direct overstappen van lichtbron als ze hier op kunnen besparen.

HPS wietlampen zijn verkrijgbaar in verschillende wattage, tevens zijn er diverse merken die dit soort lampen op de markt brengen. Echter worden door wietkwekers het liefst de Philips HPS lampen gebruikt, daar deze bekend staan om hun kwaliteit en lichtopbrengst.

Hoe meer licht, hoe meer gewicht hoor je wel eens voorbij komen. Hiermee word bedoeld dat een 600W lamp een beter resultaat geven dan een 400W wietlamp. Dit komt doordat een 600W wietlamp een stuk meer lumen/licht afgeven dan een 400W. Een 400W HPS geeft namelijk ongeveer 48 duizend lumen af, tegenover 90 duizend lumen bij een 600W HPS lamp. Als je kijkt naar de verhouding lichtopbrengst/stroomkosten dan zul je zien dat je met een 600W HPS lamp goedkoper uit bent dan met een 400W lamp.

Tegenwoordig zijn er steeds meer kwekers die een 1000 Watt wietlamp gebruiken om te kweken. Daar hoe meer licht, hoe meer wiet opbrengst, is dit vaak een goede keuze. Echter dient er wel rekening mee gehouden te worden dat deze lampen een stuk meer warmte afgeven dan bijvoorbeeld een 400 Watt lamp. Het heeft dan ook totaal geen nut om hogere wattage lampen te gebruiken, als je de warme lucht niet kunt afzuigen. Het is dan ook verstandig om te kijken of je de ruimte goed koel kunt houden, om daar de lampen op aan te passen. Door dit na te gaan zul je zien dat het vaak toch beter is om met 400 of 600 Watt te kweken.

Bloei en groei wietlampen

Een wietplant heeft in haar cyclus twee soorten licht nodig, daar er een groei en een bloei periode is. Het is mogelijk om de planten onder het zelfde licht voor te groeien als er gebruikt wordt in de bloei, het is echter beter om hier lampen voor te gebruiken die speciaal voor de groei zijn. De groei en bloei lampen onderscheiden elkaar door het verschil in lichtkleurspectrum, tevens is er een verschil in lampen. De hoge druk natrium lampen worden gebruikt voor de bloei en de hoge druk kwiklampen voor de groei.Voor de groei is het namelijk beter om meer licht te hebben in het blauw spectrum, dit zorgt er namelijk voor dat de planten een mooie compacte groei krijgen. Het is echter zo dat in Nederland de wietplanten niet zo lang in de groei gehouden worden, denk aan maximaal twee weken. Dit is dan ook de reden dat veel mensen gewoon voor groeien met een bloeilamp. Het is dan ook geen probleem dat je alleen bloeilampen gebruikt, maar het zou beter zijn om groei en bloei lampen te gebruiken.

HPS en HPI lampen aansluiten

Deze lampen dien je niet aan te sluiten als een ‘gewone’ lamp die je bijvoorbeeld in de huiskamer hebt branden. Om één van deze wietlampen te gebruiken heb je een voorschakelapparaat, ook wel VSA genoemd nodig. Bij alle gasontladingslampen is dit nodig om de stroom die door de lamp gaat te begrenzen. Tevens is er een starter nodig die op VSA zit, om een hoge startspanning te kunnen leveren. Dus het komt er dus op neer dat je een VSA aansluit op het lichtnet, om vervolgens de wietlamp aan te sluiten op de VSA. Naast een VSA heb je tevens een lampenkap nodig die speciaal gemaakt zijn voor kweeklampen, tevens kun je ook gebruik maken van een sperfilter.

Op de pagina growshop online kun je nog meer kweek artikelen vinden. Voor alle producten die wij vermelden op deze website zijn wij opzoek gegaan naar de voordeligste aanbieder!

goedkoopste wietlampen

Wietlamp kopen

Een wietlamp kun je kopen bij een growshop, deze winkels zijn gespecialiseerd in kweekbenodigdheden. Wij hebben voor jou gezocht naar een growshop die een 100 procent laagste prijs garantie afgeeft. Door op de onderstaande links te klikken zul je naar de webshop gaan van deze growshop, hier zijn diverse soorten bloei en groei lampen te koop.