wiet knipmachine kopen

Een wiet knipmachine is haast een onmisbaar apparaat voor een wietkweker. Het knippen van wiet neemt erg veel tijd in beslag, vooral het knippen van de blaadjes in de toppen. Je kunt nog zulke mooie wiet kweken, maar als de wiet toppen slecht geknipt zijn zul je geen mooi eindproduct overhouden. Door een knipmachine te gebruiken om je wiet te knippen zul je een stuk sneller klaar zijn en zal je mooi geknipte wiet overhouden.

knipmachine bestellen

Knipmachine bestellen met een laagste prijs garantie.

Als je een wiet knipmachine gebruikt, hoef je alleen de toppen van de wietplant af te knippen om ze daarna in de machine te stoppen. Het meest tijdrovende werk bij het knippen van wiet, is het weg knippen van alle blaadjes in de toppen, dit werk doet een machine in een handomdraai. De meeste wiet knipmachines verwijderen de wietblaadjes op de zelfde manier. Dit gebeurd door het weg kappen van de blaadjes die door een rooster steken. Je plaatst namelijk de toppen op een rooster in de machine, onder dit rooster draait een roterend blad of mes die de blaadjes af kapt.

Verschillende wiet knipmachines

Er zijn veel verschillende knipmachines op de markt verkrijgbaar, echter kun je deze indelen in twee hoofdgroepen: handmatige en elektrische knipmachines. De handmatige machines zijn goed te gebruiken voor de meeste kwekers, heb je echter erg veel om te knippen of wil je nog sneller klaar zijn, dan kun je het best voor een elektrische gaan.

De werking van een handmatige knipmachine

De toppen van de wietplant worden handmatig afgeknipt met een schaar. Daarna worden de toppen in het mandje van de knipmachine geplaatst. Nu

knipmachine wiet handmatig

Een voorbeeld van een handmatige machine

rusten de toppen op een rooster, waardoor de blaadjes van de toppen door het rooster steken. Door de deksel van de knipmachine op het mandje te zetten, kun je handmatig aan de hendel draaien op de machine. Door het draaien aan de hendel rollen de toppen over het rooster en worden de toppen licht tegen het rooster gedrukt. Naast dat de toppen rond gedraaid worden over het rooster, zit er onder het rooster een ijzeren snijdraad die ook draait. Hierdoor zullen alle blaadjes die door het rooster komen, afgekapt worden door het snijdraad. Als resultaat zul je geknipte toppen overhouden op het rooster en knip afval in de opvang bak. Het knipafval wat in de opvangbak ligt, zit vol met THC en kan door ook goed gebruikt worden om bijvoorbeeld spacecake of wiet thee te maken.

Met een handmatige knipmachine knip je niet zo snel als een elektrische, maar toch een stuk sneller dan handmatig. Je kunt zo’n twintig gram aan droog gewicht knippen in vijftien seconden, hiervoor dien je de hendel ongeveer twintig keer rond te draaien. Het best kijk je na 10 keer ronddraaien hoe de toppen er uit zien en vervolgens bij 15 keer. Zo kun je er precies achter komen hoe vaak je dient te draaien aan de hendel om het resultaat te behalen wat naar jou zin is. Als de machine te veel van de blaadjes afknipt naar jou zin, dan kun je op een makkelijke manier het snijdraad iets verbuigen. Hierdoor zal het snijdraadje minder strak tegen het rooster aan draaien, waardoor de blaadjes die aan de toppen langer zullen zijn.

Het werken met een handmatige knipmachine is erg veilig, daar je niet te maken hebt met automatisch ronddraaiende delen. Je hoeft dan ook geen veiligheid middelen te gebruiken zoals handschoenen of brillen.

In het onderstaande filmpje is goed te zien hoe een handmatige knipmachine werkt.

 • De voordelen van een handmatige knipmachine:
 • Sneller knippen dan met de hand
 • Geen hulp nodig bij het knippen van redelijke hoeveelheden
 • Knipafval met THC vang je op
 • Veilig in gebruik
 • Makkelijk in vervoer
 • Lage aanschafprijs

De werking van een elektrische knipmachine

Als je gebruik maakt van een elektrische knipmachine dan ben je er zeker van dat je op de snelst mogelijke manier je wiet knipt. Het knippen van wiet

wiet knipmachine automatische

Een voorbeeld van een elektrische knipmachine

met zo een machine gaat een stuk sneller dan handmatig, echter dien je nog wel zelf de toppen van de plant te knippen. Het principe van een elektrische knipmachine is het zelfde als een handmatige. Door de toppen in een trommel te stoppen, komen ze op een rooster te liggen. Onder het rooster draait een ‘mes’ die alle blaadjes uit de toppen er van afkapt. De toppen bewegen in het rond over het rooster doordat er leren flappen over de toppen draaien. Als de machine in gebruik is, kun je goed in de gaten houden hoe het met de toppen staat. Op deze manier kun je zelf bepalen wanneer de toppen goed genoeg geknipt zijn. Door een schuif over te halen, vallen de geknipte toppen uit de machine. Je kunt de geknipte opvangen in een bak, om ze vervolgens op de droog rekken te leggen om de wiet te drogen. Het knipafval bestaande uit blaadjes met THC worden opgevangen in een net, zo kun je deze weer gebruiken om bijvoorbeeld wietcake of thee van te maken. Een elektrische knipmachine is een apparaat waar je voorzichtig mee om dient te gaan. Gebruik de machine dan ook alleen voor het doel en houd altijd de handleiding aan. In het onderstaande filmpje is goed te zien hoe een elektrische wiet knipmachine werkt.

 • Voordelen van elektrische knipmachine:
 • Supersnel knippen
 • Geen probleem met grote hoeveelheden knippen
 • Geen hulp nodig bij het knippen
 • Knipafval met THC vang je op
 • Geen ‘last’ van handmatig ronddraaien

knipmachine bestellen

Wiet knipmachine kopen

Een knipmachine online kopen kun je het beste doen bij een online growshop. De knipmachine wordt netjes verpakt zodat niemand aan de buitenkant kan zien wat jij besteld hebt.

In de onderstaande tabel kun je op een makkelijke manieren de verschillen tussen een handmatige en een automatische knipmachine zien.

Handmatig Automatisch
Redelijk snel knippen Supersnel knippen
Handmatig draaien van hendel Het draaien gaat vol automatisch
Makkelijk in vervoer Groot apparaat om te vervoeren
Snijdraden dien je te vervangen Af en toe messen bij slijpen
Geen stroom nodig Stroom nodig
Ideaal voor middel grote hoeveelheden Ideaal voor grote hoeveelheden
Lage aanschafprijs Hoge aanschafprijs