VSA kopen

Een VSA kopen doe je natuurlijk bij een betrouwbaar bedrijf en het liefst ook nog voor de laagst mogelijke prijs. Dit is mogelijk doorVSA kopen een VSA online te kopen bij een growshop online. Zo weet je zeker dat je niet te veel betaald voor een VSA, daar deze online growshop lage prijzen hanteert.

vsa kopen

De voordeligste winkel om een vsa te kopen.

Wat is een VSA

VSA is de afkorting voor voorschakel apparaat, ook wel trafo of ballast genoemd. Een VSA wordt gebruikt om stroom met weinig elektriciteit verlies te begrenzen voordat het naar een tl lamp of gasontladings- lamp gaat. Daar voor de wietkwekerij dit soort lampen gebruikt worden, is een VSA een veel gebruikt apparaat in een kweekruimte. Een VSA die gebruikt wordt voor het kweken van wiet, zijn er in de volgende wattage 250 watt, 400 watt, 600 watt of 1000 watt.

Voorschakel apparaten heb je van diverse merken, maar tegenwoordig ook in verschillende uitvoeringen. Zo heb je de standaard VSA met een compensatiecondensator, spoel, en een pulsontsteker. De tegenwoordig steeds vaker gebruikte VSA is de elektronische variant, deze is vaak duurder dan de standaard VSA. Het verschil van deze twee is dat bij een elektronisch voorschakelapparaat de resonantie condensator aangebracht wordt op de plaats waar in een conventioneel voorschakelapparaat de starter is geschakeld.

Een elektronische VSA heeft diverse voordelen tegenover een standaard magneet VSA. Zo heb je elektronische VSA’s met printpraat technologie. Doordat er een printplaat gebruikt wordt, ontstaat er bijna geen warmte, dit in tegenstelling van een traditionele trafo. Tevens kun je een elektronische VSA vaak instellen op stroom sterkte en kun je er voor kiezen dat de lampen soft starten. Hierdoor krijgen de lampen niet direct de volledige stroom sterkte, waardoor de lampen langer mee gaan en er natuurlijk stroom bespaard wordt. Een ander voordeel van deze soort VSA, is dat ze minder geluid maken, minder trillingen en lichter wegen.

Waarom geen 2e hands VSA kopen?

Je kunt erg besparen bij het kopen van een VSA door bij de goedkoopste online growshop te kopen. Een VSA 2e hands kopen is echter geen goed idee, daar je niet zeker weet hoe lang deze gebruikt is. In de loop der jaren zal een VSA minder gaan presteren, waardoor er een vermindering in vermogen plaatsvind en er is de kans dat er meer geluid ontstaat. Door een VSA nieuw te kopen zul je een stuk minder risico lopen, zo zal een goed aangesloten voorschakelapparaat bijna niet voor brand zorgen. Zorg dan altijd dat je zeker weet dat een voorschakelapparaat nieuw is en sluit deze aan op de juiste manier en met de juiste materialen.

Wil je helemaal veilig werken, dan kun je het best een automatische brandblusser plaatsen in de kweekruimte.

Goedkoop een nieuwe VSA kopen? Kijk hieronder welke er te koop zijn

vsa kopen

Nergens goedkoper dan bij deze winkel.