potgrond wiet kweken

Het eerste medium in de geschiedenis waarop de gewassen gekweekt werden,  is vandaag de dag waarschijnlijk nog steeds het meest populaire kweekmedium onder de hobby wietkwekers. Een bijkomend voordeel, het is niet zo duur voor het geen wat je krijgt. In het verleden was het makkelijk om aarde te kopen bij een growshop, door de nieuwe growshop wet is dit een stuk moeilijker geworden.

wiet potgrond bestellen

Deze winkel hanteert een laagste prijs garantie!

De meeste natuurlijke manier van wietzaadjes op kweken is op aarde, voor de beginnende kweker zonderwiet potgrond al te veel kennis in huis, is dit ook nog eens veel gemakkelijker kweken dan op andere kweek mediums. Het voordeel van aarden ten opzichte van andere kweek mediums is dat je de fouten die je maakt makkelijk kan corrigeren. Dit komt doordat aarde een mooie buffer heeft, als je een foutje maakt met bijvoorbeeld de voeding dan kan je dit met aarde gemakkelijk opvangen en kan je de fout prima herstellen.

Bij binnenteelt is het belangrijk de je de juiste potgrond koopt, het is beslist niet het zelfde als buitengrond wat een hoop mensen nog wel eens doen denken. Een belangrijk verschil is dat de plantjes in potten staan, buiten groeien de wortels veel verder om water en meststoffen te vinden. Binnen kan dit niet, daar moet je de wiet plantjes een beetje helpen. De wietplanten ontwikkelen zich door de nodige voedingstoffen tot zich te nemen, deze voedingstoffen moeten echter wel in de aarde voorkomen.

Waar dient de aarde of potgrond uit bestaan voor een wietplantje

De juiste textuur, de textuur bepaalt de capaciteit om water vast te houden en ook weer af te voeren. De juiste hoeveelheid voedingstoffen zoals kalium, fosfor, stikstof enzovoort. Ook de PH waarden moet bij benadering 6.5 zijn, dit bepaalt de opname van de voedingstoffen door de wortels.
Als je ergens op wil besparen doe je dat beter niet op de aarde, want potgrond is erg belangrijk voor je wietplant.

De beste manier om de wortels van de wietplant te laten ontwikkelen, doe je door er voor te zorgen dat al de juiste voedingstoffen in de kweekaarde voorkomen. Je kunt hierbij onder andere denken aan, zuurstof, warmte, water en de juiste PH waarden zijn hierbij van groot belang.

Als je de juiste aarde gebruikt, heeft dit veel effect op je wiet plantjes, zo krijg je met het gebruik van de juiste aarde wiet die meer geur en smaak heeft en natuurlijk de opbrengst zal een stuk groter zijn.

Er zijn verschillende soorten aarde voor de wietkweek verkrijgbaar, er zit soms wat verschil in. Voor elk wat wils zeg maar.

Een aantal voorbeelden van wiet potgrond:

Licht voor bemeste aarde, hierin is de luchtigheid en het zuurstofniveau optimaal gebalanceerd door middel van verschillende vezeltypen die er in verwerkt zijn. Omdat er maar een beperkte hoeveelheid voeding in is verwerkt kan je naar eigen inbreng de plantjes bemesten.

Zwaar voor bemeste aarde, met deze soort is er minimale bijvoeding nodig.

Aarde met guano en wormenmest, deze is het zelfde opgebouwd als de lichte voor bemeste aarde. Maar door toevoeging van vleermuizenmest en wormenmest bevat de aarde voldoende voeding voor de wietplant tijdens de gehele cyclus. De vleermuizenmest wat er in verwerkt is, is zeer rijk aan kalium en fosfor dat voor een extreem uitbundige bloei van de wietplantjes zorgt.

In de meeste soorten pot aarden zijn diverse soorten veen verwerkt. Ook zijn er variaties waarin perlite verwerkt is.

Perlite zorgt er voor dat de potaarde luchtig blijft, wat natuurlijk heel goed is voor de wortelvorming van je wietplantje.

Wiet potgrond tips

Maak de zak met potgrond voor je wietplantjes pas open als je de aarde nodig hebt om te verpotten.

Vul de potten die je gaat gebruiken tot aan de rand met potgrond, druk deze aarde niet aan! Want luchtige aarde is van groot belang voor de wortel groei.

Kom je er achter dat je wietplantje de pot die je gebruikt vol met wortels gevuld heeft, plant ze dan over naar een grotere pot zodat de wortels van je wietplant zich goed kunnen ontwikkelen.

Een goede regel is bij het kweken van wiet binnenhuis, hoe groter de pot hoe beter en makkelijker de wietplant zich ontwikkeld. Hoe groter het wortelstelsel hoe groter de wietplant.

Het word sterk afgeraden om buiten aarde voor binnenteelt te gebruiken. De kans dat je schadelijke insecten of parasieten meeneemt is erg groot. Het beste is de potgrond of kweekaarde in een daarvoor gespecialiseerde growshop of groeiwinkel te kopen.

De potgrond die je gebruikt mag je eigenlijk maar twee maal gebruiken om je wiet plantjes te kweken.
De aarde moet goed schoon zijn, er mogen geen bloeistoffen in de aarde zitten anders raken de plantjes gestrest en zijn ze in de war, want de nieuwe plantjes zitten in de groei fase en niet in de bloei fase.

wiet potgrond bestellen

Deze winkel hanteert een laagste prijs garantie!

Voor de perfecte manier van kweken op aarden komt natuurlijk ook wel wat ervaring en kennis kijken, maar kweken op aarde blijft nog steeds de makkelijkste manier.